Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2020. Május 20. 07:33, szerda | Belföld
Forrás: mti

A különleges gazdasági övezetek létrehozásáról kezdődik vita a Parlamentben

A különleges gazdasági övezetek létrehozásáról kezdődik vita a Parlamentben

Az Országgyűlés szerdán több kormányzati előterjesztésről tart általános vitát, köztük arról, amely lehetővé tenné különleges gazdasági övezetek létrehozását.

A Ház aktuális kéthetes ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, elsőként a Miniszterelnökség különleges gazdasági övezetről szóló törvényjavaslata kerül terítékre. A tárca a változtatásokról korábban azt közölte, a kiemelt, 5 milliárd forint feletti beruházások gazdasági és foglalkoztatási hatása a helyi szint mellett megyerészeket és térségeket is érint, ezért igazságosabb, ha egy faluban vagy kisvárosban megvalósuló jövőbeni nagyberuházás adóbevételei több települést gyarapítanak.

Szó lesz a kabinet legfrissebb közlekedési, hírközlési és fogyasztóvédelmi törvényjavaslatairól is.

A parlament ülése május 25-én, hétfőn ér véget, amikor a képviselők újra azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket