Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Február 27. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: katasztrófavédelem

Avartüzek pusztítottak az ország több pontján

Avartüzek pusztítottak az ország több pontján

Mintegy huszonöt hektárnyi száraz fű, gaz, erdő aljnövényzete és megműveletlen szőlő égett kedden Eger külterületén, a lángok két hétvégi házra is átterjedtek

- közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Hevesi Katalin elmondta: az épületek egyike teljesen leégett, abból kerti gépeket mentettek ki a helyszínre riasztott egri hivatásos tűzoltók. Egy másik hétvégi ház tetőszerkezetének mintegy fele ugyancsak megsemmisült a lángokban.

A helyszínen az oltást délutántól késő estig, összesen hat órán át, két járművel végezték, a munkát az erős szél nehezítette. Ezzel együtt Heves megyében kedden összesen húsznál több szabadtéri tűzesethez riasztották a katasztrófavédelem munkatársait, személyi sérülés sehol sem történt – tájékoztatott.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a nap folyamán a tűzoltókat az ország több térségében: Baranya, Heves, Pest, Somogy és Veszprém megyében avar- és mezőtüzekhez riasztották. A Veszprém megyei Külsővat külterületén mintegy 60 hektáron égett le egy lápos, gépkocsival nehezen megközelíthető terület.

A Somogy megyei Kaposhomok közelében ugyancsak több hektáron, három területen égett az avar, a tűz lakóépületeket, pincéket is veszélyeztetett. A Heves megyei Atkár határában hat hektáron kapott lángra a nádas, bozótos, míg a Baranya megyei Vokány és Palkonya közötti területen mintegy 40 hektáron égett le a mező – ismertették.

Az OKF korábban jelezte: a Pest megyei Vecsés határában is 20-25 hektáron égett az aljnövényzet egy nádas, fás területen. A lángokat kísérő füst veszélyeztette az M0-s autóút forgalmát.

Címkék: avartűz, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket