Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Január 12. 12:21, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTv/MTI

Kemény tárgyalás vár Fellegire

Kemény tárgyalás vár Fellegire

Az IMF vezérigazgatójával találkozik csütörtökön Fellegi Tamás Washingtonban. A tanácskozás után a felek sajtótájékoztatót tartanak.

A tárca nélküli miniszter szerdán az IMF igazgatótanácsának tagjaival és az amerikai külügyminisztérium tisztségviselőivel tárgyalt. Egybehangzó külföldi lapértesülések szerint az IMF és Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter még a héten aláírhatja az esetleges elővigyázatossági hitelről szóló szándéknyilatkozatot. A Wall Street Journal egy vezető közgazdászt is idéz, aki szerint a hitelprogram feltételeit is tartalmazó dokumentum a hitel előfutárának tekinthető.

Ezzel szemben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerda este azt nyilatkozta, a jelenleg folytatott egyeztetések célja a hivatalos tárgyalások előkészítése és az előzetes álláspontok egyeztetése, a hivatalos szándéklevél tartalmának megvitatása és véglegesítése nem tárgya a mostani megbeszéléseknek.

Fellegi Tamás, a Magyarország és a nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a jövő héten számol be a kormánynak az IMF-fel folytatott washingtoni egyeztetések eredményéről.

Németországban tárgyal a jövő héten Fellegi

Fellegi Tamás a jövő héten Németországban folytatja előzetes egyeztető körútját, ahol hétfőn és kedden tárgyalásokat folytat többek között Mario Draghival, az Európai Központi Bank elnökével, Jens Weidmann-nal, a Német Szövetségi Bank (Bundesbank) elnökével. A megbeszéléseken részt vesz Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke is – közölte a tárca nélküli miniszter sajtóirodája az MTI kérdésére csütörtökön.

Kétnapos útja során a miniszter találkozik Wolfgang Schäuble szövetségi pénzügyminiszterrel, vezető kormányzati politikusokkal és németországi bankvezetőkkel.

Ezt követően január 19-én megbeszéléseket folytat Ewald Nowotny osztrák jegybankelnökkel és Maria Fekter pénzügyminiszterrel Bécsben.

A delegációvezető január 20-án Brüsszelben egyeztet Olli Rehnnel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnökével.

Címkék: Fellegi Tamás, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket