Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 06. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Politológus: Trump fel szeretné értékelni Magyarországot

Politológus: Trump fel szeretné értékelni Magyarországot

Kiszelly Zoltán politológus szerint Donald Trump amerikai elnök fel szeretné értékelni Magyarországot és Orbán Viktor miniszterelnök politikáját az európai parlamenti (EP-) választások előtt a május 13-i találkozóval.

A XXI. Század Intézet regionális igazgatója vasárnap az M1 aktuális csatornán azt mondta: ennek egyik oka, hogy a magyar politika olyan megoldásokat - határkerítés, családtámogatások - kínál, amelyek beváltak, a másik pedig, hogy Donald Trump és Orbán Viktor hasonlóan vélekedik bizonyos kérdésekben.

Mindketten politikai megoldásokat keresnek, nem akarják, hogy NGO-k vagy nemzetközi szervezetek mondják meg, mi történjen a világpolitikában, országaikban kikkel éljenek együtt és milyen szabályokat hozzanak. A migrációt mindketten komoly veszélynek látják saját nemzetük jóléte és gyarapodása szempontjából, közös pont továbbá a terrorizmus elleni harc is - sorolta Kiszelly Zoltán.

Kitért arra is: Donald Trump és Orbán Viktor május 13-i találkozóján fegyvervásárlásról is szó lehet, Magyarország ugyanis a legmodernebb megvásárolható fegyverekben érdekelt védelme biztosításáért és a NATO-n belüli nagyobb szerepvállalásáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket