Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2017. December 28. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Szilveszterkor a belföldi úti célok a legnépszerűbbek

Szilveszterkor a belföldi úti célok a legnépszerűbbek

Szilveszterkor a magyarok belföldre utaznak a legszívesebben, a húsz legnépszerűbb úti cél között mindössze hét külföldi van a Trivago.hu összesítése alapján.

A szálláskereső portál szerdai közleménye szerint a lista első helyén Budapest áll. A második helyre a legnépszerűbb külföldi úti cél, Prága került, majd Hajdúszoboszló, Hévíz és Eger, a 6-8. helyen pedig Párizs, Róma és Bécs következik. Az első tízbe Szeged és Győr került még be, a húszas lista második felét sorrendben Siófok, Debrecen, Zalakaros, a lengyelországi Zakopane, Sopron, Pécs, Visegrád, Dubai és Amszterdam foglalja el és Bükfüdő zárja.

A Trivago.hu a fürdővárosok népszerűségét azzal magyarázza, hogy a gyógyvíz és a szállodai wellness szolgáltatások felértékelődnek télen.

A lista legdrágább úti célja csaknem 96 ezer forintos átlagos árral éjszakánként idén Dubai, a második 93 ezer forinttal Zakopane, a harmadik pedig Bükfürdő 76 ezer forinttal. A fővárosok közül a prágai átlagárak megközelítik a 64 ezer forintot, Amszterdamban a 60 ezer forintot, míg Bécsben egy éjszaka a Trivago.hu használóinak kattintásai szerint 51-52 ezer forintba, Párizsban majdnem 44 ezer forintba, Budapesten és Rómában pedig csaknem 39 ezer forintba kerül.

Hozzátették, hogy a portál adatai szerint a csehek, a szlovénok és a szerbek inkább külföldre utaznak 2017 végén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 09:33, szerda | Belföld

Zajlik az aratás, figyeljünk az utakon

Országszerte zajlik az aratás, emiatt nagyobb számban vesznek részt a forgalomban mezőgazdasági munkagépek, ami fokozott figyelmet követel minden járművezetőtől - hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

2024. Június 26. 07:43, szerda | Belföld

Orbán Viktor: Közép-Európa legsikeresebb légikikötőjévé fejlesztjük a Liszt Ferenc Repülőteret

Párizsban megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és Nicolas Notebaert, a Vinci Concessions vezérigazgatója - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.

2024. Június 26. 07:43, szerda | Belföld

Mándoki Soulmates koncert -Budapest

Örömmel jelentjük be, hogy Szent István ünnepe alkalmából Budapest szívében, a Bazilika előtti téren idén, augusztus 18-án 19:00 órától újra életre kel a többszörös platina- és aranylemezes Mandoki Soulmates muzsika.

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a paksi bővítés teljes és általános mentességet kapott a szankciós intézkedések alól

Sikerült megvédeni a magyar nemzeti érdekeket az Európai Unió újabb orosz szankciós csomagjával szemben is, a paksi bővítés teljes körű és általános mentességet kapott a büntetőintézkedések alól, így a beruházás felgyorsítható